Házirend

Kedves Vendégeink! Mi azon fáradozunk, hogy Önök a pihenésük ideje alatt jól érezhessék magukat nálunk. A többi Vendég, illetve a környék nyugalma miatt kérem az alábbi házirend betartását. 

 1. Bejelentkezés / Kijelentkezés:

A szálláshely az érkezés napján 14.00 órától az elutazás napján délelőtt 10.00 óráig áll rendelkezésre. Külön előzetes egyeztetés esetében lehetőség van a szállás korábbi időpontban való elfoglalására. Az elutazás napján 10.00 óra utáni távozás esetén felárat számítunk fel.

Az érkeztetés kulcsszéffel történik, így nem szükséges a személyes jelenlétünk a megérkezéskor. Az érkezés előtt 3 nappal küldünk egy tájékoztató e-mailt, abban minden részletesen le van írva a bejutásról és a távozásról egyaránt. Igény felmerülésekor, előzetes egyeztetés esetén személyesen is meg tudunk jelenni. Kérem, előzetesen regisztrálják magukat a kapott e-mailben szereplő vendég nyilvántartó rendszerben vagy küldjék meg az adminisztrációhoz szükséges adatokat. Ha ezt nem teszik meg, akkor érkezéskor (a kötelező adminisztrációs feladatok elvégzése miatt) az adatrögzítés idejére szükséges átadniuk személyazonosító dokumentumaikat. Az apartman kulcsa csak a vendégek regisztrációja, a szállásdíj, valamint az IFA kifizetése után kerül átadásra. A távozáskor személyesen vesszük át az apartmant (a távozás időpontjáról sms értesítést kérünk).

A Vendégeink látogatót csak és kizárólag a Szállásadó tudtával, beleegyezésével fogadhatnak. A szálláshelyet csak az előre egyeztetett létszámban vehetik igénybe a Vendégek, melyet a szállásadó előzetes bejelentés nélkül ellenőrizhet.

 1. Fizetés:

A szállás foglalását követő 5 napon belül történő 30% előleg befizetésével válik véglegessé a foglalás. A foglalás az érkezés előtti 30. napig kötbérmentesen lemondható. Ezt követően 1 éjszakai szállás díja a kötbér. A szállásdíj fent maradó része és az idegenforgalmi adó fizetése (utalása) az érkezés előtti napig történhet meg. Ha valami miatt Ön az előre lefoglalt időszak vége előtt távozik a szállásról, abban az esetben is köteles a lefoglalt éjszakák szállásdíját kifizetni.

Fizetési módok: Lehetőség van a megérkezés előtt átutalással, bankszámlaszámra fizetni vagy Szép kártyával (MKB, K&H, OTP) a Pénztárszolgáltató rendszerén keresztül fizetni. Az idegenforgalmi adót nem lehet Szép kártyával fizetni!

 1. Parkoló használat:

Az apartman saját belső parkolóval rendelkezik. A parkoló ingyen biztosított a vendégek számára. A parkoló területén nem lehet a gépjárművön nagyobb szerelést, karbantartást végezni. Kisebb javítás, karbantartás megengedett mindaddig, míg a terület tisztasága nem veszélyeztetett.

 1. Dohányzás:

A dohányzás és a nyílt láng használata az épületen belül szigorúan TILOS! Csak a kijelölt helyeken szabad a dohányzás!

Tisztelettel megkérjük dohányzó Vendégeinket, hogy a tisztaság fenntartása érdekében az udvaron, és az apartman teljes területén a csikkeket ne szórják el, hanem azokat összegyűjtve a szemetesekbe helyezzék.

Amennyiben a be nem tartott jogszabály miatt intézkedés történik a Szállásadóval szemben úgy annak költségét a jogsértő köteles megtéríteni.

 1. Étkezés:

Az apartmanok jól felszerelt konyhával rendelkeznek, ahol lehetőség van egyszerű ételek elkészítésére. A konyhában használt eszközöket elmosott állapotban hagyják a szálláshelyen. A mikrohullámú sütőbe ne tegyenek be fémet tartalmazó tárgyat.

Kérjük, a szobákban ne étkezzenek, ezt csak a konyhában, és az étkezőben tegyék!

 1. Szobák, berendezési tárgyak használata:

Kérjük a berendezési tárgyak rendeltetésszerű használatát! A szobák berendezését és felszerelését, beleértve a törölközőket, ágyneműt stb. a házból kivinni tilos! A bútorokat átrendezni kizárólag a Szállásadó beleegyezésével lehet.

Távozáskor a szobákat átnézzük és az esetleges károk okozása esetén, az ebből fakadó költségeket a Vendéggel a helyszínen megtéríttetjük. Tisztelettel megkérjük Önöket, hogy a falfelületeket és bútorokat ne kenjék össze rovarokkal, étellel, itallal stb. A szobákba gyúlékony, robbanásveszélyes anyagot, közlekedési eszközöket (kerékpár, motor stb.) tilos bevinni, tárolni. A szobából való távozáskor kérjük győződjön meg, hogy a klíma, a villany lekapcsolva vannak, illetve a vízcsapok el vannak zárva.

Bármilyen meghibásodást észlel, kérjük azonnal, haladéktalanul jelezze a Szállásadónak, utólagos reklamációt nem áll módunkban elfogadni.

Az átadott szobakulcsok elvesztése esetén a Vendég haladéktalanul köteles szólni a Szállásadónak, illetve az ezzel járó költségeket megtéríteni (ajtó kinyitás, zárcsere stb.)

 1. Takarítás:

Az apartmanokat a Vendégek tisztán, kitakarítva veszik át. Amennyiben probléma merül fel a tisztasággal, jelezze a Szállásadónál, utólagos reklamációt nem áll módunkban elfogadni. Az apartmant 7 napon túli tartózkodás esetén heti 1 alkalommal takarítjuk, az ágyneműt és a törölközőket lecseréljük. Ezen kívül takarítást nem végzünk, csak külön kérésre, díj ellenében (25.000 Ft/alkalom). Takarítási igényüket a Szállásadónál tudják jelezni. Az épületben Vendégek által keletkezett nagyobb koszt kötelesek eltakarítani.

 1. Hulladékelhelyezés, kezelés:

A háztartási hulladék gyűjtése az apartmanoknál a konyhában elhelyezett hulladékgyűjtőben, illetve az udvaron található kommunális hulladék gyűjtésére szolgáló ZÖLD kukában történik. Az udvaron szelektív hulladékgyűjtő zsák került kihelyezésre, amelybe csak az alábbi hulladékok tehetők bele üresen: műanyag PET palack (ásványvíz, üdítős palack), alumínium sörös/üdítős/energiaitalos doboz, társított csomagolóanyag (UHT tejes, üdítős dobozok). ÜVEGET TILOS A ZSÁKBA HELYEZNI! Távozás előtt kérjük, hogy az ott tartózkodás alatt keletkezett hulladékot gyűjtsék össze és helyezzék el a megfelelő hulladék tárolóba!

 1. Tűzrakás-bográcsozás, flekkenezés:

Tüzet rakni kizárólag a kijelölt tűzrakó helyen, szélcsendben, felügyelet mellett lehet. A tűzrakás után kérjük a Vendégeket a szemét eltávolítására és a parázs vízzel történő leöntésére.

 1. Tűzvédelem:

Nyílt láng használata az apartmanban tilos. A menekülési útvonal: minden apartmannak a bejárati ajtója a szabadba nyílik. Tűz esetén ezeket kell használni menekülésre. Amennyiben a tűz a bejárati ajtót elzárja, akkor az ablakokon (az ablakszárnyak felén van szúnyogháló, a másik fele nincs elzárva) keresztül kell a szabadba jutni. Az emeleti apartmanban a konyha ablakánál levő előtetőn keresztül is távozhatnak. Tűz esetén kérem a tűzoltókat (105) és a Szállásadót értesíteni.

 1. Szolgáltatások, Egyéb:

A wifi használat ingyenes melynek jelszava minden apartmanban kifüggesztésre került. A játszótér ingyen használható, de csak saját felelősségre.

A vendégek külön kérésére az alábbi szolgáltatásokat biztosítjuk:

 • gyermekbarát berendezést és felszerelést (babaágy, matrac, etetőszék). A konyhában mikro található.
 • plusz takaró
 • hősugárzó
 • vasaló, vasalóállvány

Háziállat az apartmanba és az udvarra nem vihető be. A szálláshelyen hagyott értékekért a Szállásadó nem vállal felelősséget. Az apartmanban okozott károkat a károkozónak meg kell térítenie. Felhívjuk figyelmét, hogy a Szállásadónak nem áll módjában felelősséget vállalni és kártérítést fizetni az önhibáján kívül történt eseményekből eredő károkért (pl. természeti csapás, jégeső, tűz, áramszünet, parkolóban keletkezett sérülések stb.).

A Vendégek és a szomszédok nyugalmának biztosítása miatt, az apartmanban és az udvaron 22.00 – 08.00 óra között tilos hangoskodni, zenélni vagy hangos zenét hallgatni.

A szállásadó fenntartja a jogot, hogy a botrányosan viselkedő (nagy zaj, ordítozás, stb), a házirendet be nem tartó vendégeket nem fogadja, illetve a szállásról azonnal eltávolítja. A botrányosan viselkedő Vendégek rendőrségi feljelentésre kerülnek.

Az apartman Vendégei kötelesek betartani és elfogadni a Házirendet és az emberi együttélés, a kulturált viselkedés szabályait.

Facebook oldalunkon (Hello apartman) hasznos információkat találnak a programjaik megtervezéséhez.

Jó pihenést, kellemes időtöltést kívánunk!

Ajánlatkérés

További szálláshelyeink